David Pizarro

 

David Pizarro startet karrieren sin i chilenske Santiago Wanderers i 1997. Her spilte han til Roy Hodgson fikk øye på han og signerte han til Udinese i 1999. Playmakeren hadde spilt 41 kamper for chilenerne før han nå skulle prøve seg i trolig den beste ligaen i verden. Fra 1999-2001 spilte Pizarro kun ni kamper, og det var først etter et kort, men vellykket, låneopphold hos Universidad de Chile som skulle få fart på karrieren.

Den lille teknikeren spilte 31 kamper for Udinese i serien og scoret to mål. Siden gikk det bare oppover for Pizarro i Udinese. Han spilte seg til fast plass og ble raskt en av nøkkelspillerne i klubben. Etter å ha opplevd stor suksess med Udinese, forlot Pizarro klubben han hadde spilt 126 kamper for til fordel for Inter. Roma var også interessert i Pizarro, og mange spådde at han ville bli gjenforent med Spalletti i hovedstadsklubben. Men slik det gikk det altså ikke, i hvert fall til å begynne med.

Tilværelsen i Inter ble ikke helt som Pizarro hadde ønsket seg. Han kom raskt i skyggen av argentinerne Cambiasso og Veron, og måtte ofte starte på benken. Det ble likevel 24 kamper og ett mål, som kom i 1-0 seieren over Rangers i mesterligaen. Men han var en fast cupspiller, og bidro til at Inter spilte seg til finalen hvor de slo nettopp Roma. Og når Vieira ble hentet til Giuseppe Meazza, var det i realiteten kun spørsmål om tid når Pizarro vil forlate Inter.

Roma kom med et konkret bud som ble akseptert av Inter, men spilleren selv avslo tilbudet etter at Mancini hadde overbevist han om at Inter var der framtiden hans lå. Bare noen dager senere gjorde han en helomvending og bestemte seg for å signere for klubben. Det ryktes at en telefonsamtale fra Totti var alt som skulle til for å overbevise chileneren.

Pizarro er en spiller med utsøkt teknikk, og imponerende playmaker ferdigheter. Han kan spille dypt nede på midtbanen, men trives best sentralt hvor han liker å styre midtbanen. Vil teknikken og kreativiteten til Pizarro lede Roma mot nye høyder?