EDIN DZEKO

 

Romas m272306x568_dzekoageårige jakt på en skikkelig toppspiss tok endelig slutt sommeren 2015. Etter måneder med mye frem og tilbake ankom Edin Dzeko Roma i begynnelsen av august. Bosnieren hadde for lengst blitt enig med Roma om sine personlige betingelser, men Roma og Manchester City brukte lang tid på å bli enige om en avtale.

Etter sigende ønsket City €30 millioner, mens Roma ikke ville strekke seg lenger enn snaut €25 millioner. Overraskelsen var for mange derfor stor da avtalen ble offentliggjort. Roma hentet Dzeko på lån for €4 millioner med en kjøpsopsjon på €11 millioner, langt unna de summene som hadde versert månedene i forveien.

Dzeko spilte én time i generalprøven til 2015/16 mot Valencia og noterte seg for to scoringer og én assist.

Edin Dzeko har, i tillegg til å være en profilert landslagsspiller, vært instrumental i både Bundesliga-triumf (Wolfsburg) og Premier League-seire. Det ble derimot mindre spilletid i 2014/15 for Dzeko, som ankom Roma til haleluja-stemning på Fiumicino.

Spissen leverte 85 scoringer på tre og en halv sesong med Wolfsburg og 71 på fire og en halv sesong for Manchester City. I skrivende stund (august 2015) står han bokført med 42 mål på 72 landskamper for Bosnia.