Erik Lamela

Erik Lamela er ett av de største talentene Argentina har å by på. Debuterte for Buenos Aires-storheten River Plate allerede som 17-åring, og ble tidlig spådd en stor fremtid (endte på 36 kamper – 4 mål). I liket med andre unge, talentfulle, argentinske angripende midtbanespillere, nevnes nåværende og tidligere spillere fra samme land som bærer trøye #10, hvilket Erik gjorde under u-20 VM i Colombia i sommer.

Her spilte Lamela fire kamper, og fikk satt inn tre fulltreffere, i tillegg til det første straffemålet i 0-0 oppgjøret mot Portugal, som sendte Argentina ut av kvartfinalen.

I River Plate forrige sesong måtte han tåle motbør, og sensasjonelt nok, var han med på Rivers første nedrykk i klubbens 110 årige historie. Alikevel kommer han til Europa og til Roma som en av de mest spennende sør-Amerikanske spillerne på lenge.

Mange mener €11M (€17M dersom alle bonusene trigges) er et røverkjøp. Han er  ung, og har mye å lære, men med såpass  god kvalitet over basisferdighetene, kan dette bli veldig bra.

«Manolito» eller «Coco» som han gjerne kalles, er i utgangspunktet en offensiv midtbanespiller/hengende spiss som også passer naturlig i en offensiv kantrolle. For River Plate spilte han stort sett i en offensiv venstrekantrolle, mens han ble gitt trequartistarollen i U20 VM for Argentina. Hvem han bør sammenlignes med, er ikke helt åpenbart, men at han er et løft for hele laget, ikke minst med tanke på fremtiden, er det ingen som helst tvil om.

Tvil er det heller ikke omkring hans potensiale, og med det ønsker vi en kommende storhet til vårt kjære AS Roma!