Fabio Simplicio

Fàbio Henrique Simplicio er født den 23. september 1979 og er en offensiv/sentral midtbanespiller. Hans nåværende kontrakt strekker seg til sommeren 2013.

Simplicio ble født i Sâo Paolo i Brasil, og spilte sine første profesjonelle kamper for hjembyens lag. Det ble 116 kamper for Simplicio i Sâo Paolo-trøyen, og 15 mål, før han flyttet på seg til Parma foran midtveis i 2003/2004-sesongen.

I Parma skulle han gjøre stor suksess og iløpet av halvannen sesong hadde han spilt 71 kamper for laget fra skinkebyen, og scoret 14 mål. Simplicio ble ofte rost for sin evne som sentral midtbanespiller å komme fremover i banen å score avgjørende mål. Senere har dette ledet til at han ofte brukes i en sentral midtbaneposisjon.

Da Palermo kjøpte han sommeren 2006 skulle dette vise seg å være et ytterligere steg på karrierestigen for Simplicio. Selv om lagets prestasjoner var svært varierende i Fabios periode på Sicillia, leverte Simplico jevnt over gode prestasjoner over sine 129 kamper for Palermo. Iløpet av denne perioden ble han hyppigst brukt som offensiv midtbanespiller, og noterte seg for hele 21 scoringer.

17. november 2009 representerte han Brasil for første gang i en vennskapskamp mot Oman.

Fàbio Simplicios styrker er først og fremst han aggresivitet, teknikk og pasningsdyktighet. Han er også målfarlig med sitt gode skudd. I Roma er det ventet at han vil konkurrere med Simone Perrotta om en plass sentralt i den offensive treeren, men han vil også kunne brukes ved siden av Pizarro eller De Rossi, evt. begge, i en sentral midtbaneposisjon.

Vi ønsker Fàbio Simplicio velkommen til Roma og lykke til i klubben!