Federico Viviani

Federico Viviani kan være den neste store Roma-spilleren som kommer gjennom Alberto De Rossis Primavera-lag. Forrige sesong var han kaptein for et meget godt Primavera-lag som til slutt kunne løfte pokalen som Scudetto-vinnere. Som belønning for innsatsen fikk Federico Viviani være med til Brunico for A-stallens sesongoppkjøring. Etter dette fikk Luis Enrique spørsmålet om hvem som hadde imponert ham mest. Svaret var 19 år gamle Federico Viviani.

Vi snakker altså her om et meget stort talent, men i motsetning til mange unge talenter, så er det gjerne ikke den tekniske briljansen som har gjort ham bemerket på Trigoria. Viviani er en defensiv midtbanespiller som passer utmerket inn i Luis Enriques taktiske system, der denne spilleren faller svært dypt ned mot forsvarsrekken for å starte angrepet. Viviani ble gitt denne rollen i sesongoppkjøringen (samt hjemmeoppgjøret mot Slovan Bratislava) i Daniele De Rossis fravær. Rollen løste han på en eksepsjonelt god måte.

Viviani er usedvanlig fotballklok for sine 19 små år. I pasningsspillet varierer han mellom det enkle og det vanskelige, det lange og det korte, men fremfor alt er det hans evne til å sette balltempoet som er særlig imponerende. Han er ingen utpreget ballvinner, men snarere et moderne anker skreddsydd for en fotball der man forsvarer seg gjennom å diktere balltempo og holde kontroll over ballen. Dersom Luis Enrique får tid til å bygge Roma i sin visjon, kan Federico Viviani bli en viktig spiller i tiden som kommer.

Vi i redaksjonen på asroma.no holder Federico Viviani som det største talentet Roma har fostret frem på flere (mange?) år, og dersom fremgangen fortsetter blir vi faktisk overrasket dersom han ikke blir å se på det italienske landslaget i fremtiden. Hans nøkterne, hardtkjempende holdning taler også i retning av at man kan ha et potensielt kapteinsemne på vei opp. Da er forventningene satt – vi tror han leverer.