Fernando Gago

Fernando Gago er en midtbanespiller med meget gode pasningsegenskaper. Gago ble hentet til Roma på siste dag i overgangsvinduet sommeren 2011, og er et meget godt alternativ som defensiv midtbanespiller. Han begynte karrieren sin i Parque, en klubb hvor et av hans store forbilder Fernando Redondo også startet karrieren sin. I likhet med sin langhårede landsmann Redondo skulle også Gago havne i Real Madrid, men før det var han en sentral del av Boca Juniors da storlaget vant hele fem turneringer i 2005/06-sesongen. Interessen fra Europa lot ikke vente på seg, og i desember 2006 ble Gago klar for Real Madrid. Debuten kom 7. januar 2007 i et 2-0 tap mot Deportivo La Coruni. Real Madrid var inne i en tøff periode, og Gago slet med å vise seg frem fra sin beste side. Talentet var det derimot aldri noen tvil om, og Gago viste seg som en fighter på midtbanen, men samtidig også som en spiller med et blikk for medspillerne sine. Argentineren er en meget dyktig pasningslegger, som ofte finner angripere med forløsende pasninger. Etterhvert ble Gago et fast innslag på midtbanen til Real Madrid som vant serien både i 06/07 og den påfølgende sesongen.

08/09-sesongen fikk en tøff start for Gago, som pådro seg en skade tidlig i sesongen. I oktober kom han tilbake, og scoret sitt første mål for Real Madrid mot Sevilla. Etter at Mourinho tok over i Real Madrid slet han med å få spilletid, dels grunnet skader, men også grunnet nye spillere i form av Xabi Alonso og Sami Khedira. Walter Sabatini benyttet seg dermed av muligheten for å hente Gago på lån med opsjon på kjøp. Mange Roma-fans håper at en Gago i slag kan åpne for en De Rossi med større frihet fremover på banen. Gago fikk sin debut for Roma som innbytter mot Cagliari 11.september 2011 i et 2-1 tap på Stadio Olimpico.

Hans debut for Argentina kom i februar 2007. Da hadde han alt vunnet u-20 VM i 2006. Gago var også en del av laget som vant OL-gull i 2008.