Gabriel Heinze

Den argentinske fotballspilleren har i løpet av de siste 10 årene blitt et kjent navn i europeisk toppfotball. Heinze er en hardtarbeidende forsvarsspiller som ikke legger noe imellom i taklingene. Meget sterk på offensive dødballer, noe som har tjent både hans klubber og land godt. Mange husker kanskje målet hans mot Mexico i VM da en kameramann var i overkant nærgående på filmingen da Heinze feiret Higuain sitt mål med lagkameratene sine? Resultatet var en en Heinze som klinte til kameraet… Temperament skal det ikke stå på, men Heinze er også kjent som en meget viktig spiller i garderoben, og en som leder an og tar ansvar, noe som spesielt kan være viktig i et meget forynget Roma-lag. Heinze kan spille både stopper og venstreback, men vil nok for det meste fungere som back-up både i midtforsvaret og på backplassen. Med tanke på kampprogrammet vil det nok uansett bli mer enn nok muligheter for Heinze til å vise grinta for Roma fremover.

Gabriel Heinze, med kallenavnet “El Gringo”, startet karrieren i Newell’s Old Boys i hjemlandet Argentina. Bare 19 år gammel gikk turen til Real Valladolid i Spania, hvor han ble lånt ut i 98/99-sesongen etter hele 0 kamper for Real Valladolid. Tilbake i Real Valladolid gjorde Heinze sakene sine bra, noe som tiltrakk seg oppmerksomheten til Paris Saint-Germain FC. I løpet av tre sesonger i den franske hovedstadsklubben spilte han over 100 kamper for laget, og vant bl.a. den franske cupen i 2004. Den noenlunde langhårete argentineren ble da hentet til Manchester United, og etablerte seg raskt som et førstevalg på venstreback for den engelske klubben. 2005/06-sesongen ble ødelagt av skade, men i 2006/07 var han tilbake på laget som vant Premier League, og fikk også æren av å bære kapteinsbindet i sesongens to siste kamper, etter at ligatittelen var sikret.

Sommeren 2007 forsvant Heinze vekk fra Old Trafford og engelsk fotball. Real Madrid var neste destinasjon, og Heinze fikk 20 kamper for klubben da de vant serien i 07/08. Heinze fikk mer spilletid neste sesong, men etter to år i Real Madrid gikk turen til fransk fotball igjen, og Marseille. I sin første sesong for klubben vant han både den franske ligacupen og seriemesterskapet. 22.juli 2011 ble Heinze klar for AS Roma, og han fikk sin seriedebut i 2-1 tapet hjemme mot Cagliari 11.september 2011. Heinze har vunnet serien både i England, Spania og Frankrike… vil han kunne legge til Italia på den listen etterhvert?

Heinze er også en rutinert mann på internasjonalt nivå, med over 70 kamper for landslaget. Han debuterte i 2003, og spilte bl.a. 4 av Argentinas 5 kamper i VM 2010.