Gervinho

Spillerprofil Gervinho

 

Gervinho (eller Gervais Lombe Yao Kouassi, som han egentlig heter), var på mange måter sommerens store joker-signering for Roma. Ivorianeren ankom fra Arsenal, der han hadde gjort seg mest bemerket for mildt sagt ujevne prestasjoner og et hårfeste fra en annen planet. Dette var i så måte en signering det ble stilt mange spørsmål ved, spørsmål Gervinho nå må gjøre sitt beste for å besvare.

Gervinho begynte karrieren i berømte ASEC Mimosas, en ivoriansk klubb som har vært springbrett for spillere som Didier Zokora, Emmanuel Eboue, Yaya Touré og Salomon Kalou. Han ble snappet opp av den belgiske klubben Beveren i 2005, hvor han tilbragte to sesonger. Ferden gikk så videre til franske Le Mans, der han ikke utmerket seg nevneverdig over to sesonger. Det var på dette tidspunktet ingenting som tydet på at den hengslete ivorianeren med det håret skulle bli så mye som en fotnote i fransk fotball, men i Lille satt en en trener som så noe ingen andre så i unggutten.

 

Rudi Garcia hentet Gervinho til Lille sommeren 2009, og karrieren skjøt for alvor fart. I sin første sesong for den nordfranske klubben markerte Gervinho seg med høyst respektable 13 mål på 32 kamper, og neste sesong ble et foreløpig høydepunkt for både Gervinho, Lille og Rudi Garcia: Tross sterk motstand i form av PSG og Marseille gikk Lille til topps i både liga og cup, og den ivorianske vingen bidro med 18 mål. Interessen fra storklubbene lot ikke vente på seg, og i juli 2011 ble Gervino signert av selveste Arsenal. Alt var klart for en ny afrikansk sensasjon i Premier League.

Vel, ikke helt. Gervinho startet Englandoppholdet med et rødt kort i sin debut, da han fiket til Joey Barton. Det tok aldri av for Gervinho i London. Ujevn innsats førte til liten spilletid, og allerede før jul ble det tydelig at ivorianerens selvtillit hadde fått seg en betydelig knekk. Da prestasjonene forble middelmådige også i 2013-sesongen lå det et klubbskifte i lufta.

Nevnte klubbskifte kom i august 2013, da Rudi Garcia, nyansatt som Roma-trener, hentet sin gamle disippel til den italienske hovedstaden. Franskmannen har utvilsomt ikke mistet troen på Gervinho, og om det er noen som kan få vingen tilbake på det nivået han viste for Lille så er det Garcia. De av oss som sogner til rødt og gult, kan bare håpe på det beste…