Gianluca Curci

Gianluca Curci er etterhvert en gammel ringrev på Trigoria. Den høyreiste romeren er allerede blitt 26 år, til tross for at han har figurert i Serie A i 8 år. Den da unge keeperen fikk sin Serie A debut i (vårsesongen) 2005 da både Ivan Pellizoli og Carlo Zotti var skadet, og imponerte så mye at han fikk stå stort sett resten av sesongen. Da Doni ankom hovedstadsklubben, skulle keepertalentet bli forvist til benken.

I 2008 kjøpte Siena halve kontrakten til Curci, og han reiste de få km nordover for å bli førstekeeper. I over to sesongen imponerte han igjen såpass at Sampdoria kjøpte Sienas andel, og skulle ha ham til å vokte buret i Champions League i 2010-11 sesongen. Nå skjedde omtrent det motsatte; Doria gikk i oppløsning, solgte de beste spillerne, og rykket som kjent ned.

Roma fikk keeperen tilbake i sommer, men ervervelsen av Maarten Stekelenburg tilsier at han nok kommer til å ha en rolle som reservekeeper kommende sesong, om ikke noe uforutsett skulle skje.

Gianluca er solid, men dessverre for ujevn i prestasjoene. Han har holdt både Siena, Sampdoria, og ikke minst Roma inne i kamper med redninger til og med youtube har vært og filmet.