Jeremy Menez

 

Jérémy Menez er en spiller som har sjarmert mang en talentspeider i løpet av ungdomstiden og storklubbene har formerlig stått i kø for dette franske tallentet. Inter og Manchester United har lusket slukøret hjem etter å ha fått gjentatte smekk på fingrene av ledelsen i Monaco, som så på spilleren som et av de virkerlig store prospektene for å sikre klubbens fremtid, både sportslig og økonomisk.

 

Menez er kjent for å være den yngste spilleren noensinne som har scoret hat trick og blitt kåret til månedens spiller i den franske toppdivisjonen. Mang en journalist har latt seg friste til å kalle Menez den neste Zinedine Zidane. Det knytter seg stor spenning og forventning til spillerens progresjon i Roma hvor han garantert vil få gode forutsettninger til å utvikle seg.

 

Hans utsøkte teknikk og løpskapasitet er av de mer sjeldne kalibrer og selv om spilleren har en del gå på når det kommer til pasningsferdigheter og spilleforståelse, er det ingen tvil om at denne karen kan nå så langt som han går inn for selv.

 

Roma var kontinuerlig linket med Menez gjennom hele Calcio Mercato 2008, men overgangen drøyet helt til uken før seriestart. Spilleren ble mottatt med stor glede blandt klubbens fans som hele sommeren hadde ventet tålmodig på denne signeringen. Roma og Monaco bleenige om en sum på 12 millioner euro og Menez kunne i etterkant avsløre at Roma var hans førstevalg blandt et eksklusivt utvalg av europeiske toppklubber.

 

Menez har imidlertid slitt med å finne seg til rett både under Spalletti og Ranieri. Han har vært på vei bort i hvert eneste overgansgvindu siden han kom, og det er egentlig et lite under at han fremdeles er hos oss.

 

Før jul sesongen 2009/10 så han imidlertid ut til å finne seg til rette, men med Tonis ankomst og Menez svake innsats I sluttminuttene mot Cagliari blusset ryktene om hans avskjed opp igjen under Calciomercato i jaunuar 2010. Det endte riktignok med at han ble etter at Rosella Sensi avviste et bud på 8.5 millioner euro fra PSG. Det gjenstår imidlertid å se om det var et lurt trek og om Jeremy noen gang kommer til å bli den spilleren man trodde man kjøpte sommeren 2008.