John Arne Riise

 

 

John Arne Semundseth Riise er en av de viktigste signeringene for Roma sommeren 2008. Han forventes å kjempe med Max Tonetto om venstrebacken i Spallettis system. Riise har et stort navn i Roma og det forventes mye av gutten fra Ålesund før hans første sesong i den evige stad.

 

Riise begynte karrieren hjemme i Ålesund. Etter kun ett år på seniornivå dro han i 1998 til franske Monaco, det han spilte de første årene av sin profesjonelle karriere. Allerede på dette tidspunktet viste han de karaktertrekkene som har gjort han til den han er i dag; et beinhardt skudd, solid arbeidsmoral og angrepsvillighet. Riise var fast innventar på laget som i 1999-2000 vant den franske ligaen, men falt i unåde hos trener Claude Puel etter at han hadde uttrykt et ønske om å finne seg en ny klubb. Både Leeds og Fulham la inn bud på den lovende nordmannen, men det var til slutt Liverpool som stakk av med Riises signatur til en pris av 4 millioner euro.

 

Riise debuterte for Liverpool mot Bayern München i den europeiske supercupen den 24. august 2001. Han scorte likegodt sitt første mål for klubben og bidro til at Liverpool dro i land et relativt imponerende 3-2 resultat mot de tyske mesterene. Riises første sesonger for klubben var av meget imponerende sort da han spilte på regulær basis, scoret ofte mål og vant sågar Champions League i 2004/2005, men som med så mange spillere før kom det til et punkt der er klubbskifte ble eneste utvei etter mange kontroversielle episoder med både medspillere og media, noe som også førte til en formsvikt fra nordmannen som til slutt mistet plassen på laget til brasilianeren Fabio Aurelio.

 

Den 18. juni 2008 kom meldingene om at Roma hadde kjøpt rettighetene til John Arne Riises tjenester for 4 millioner euro. Overgangen kom som et lite sjokk på enkelte romafans som ikke hadde noe tro på at det var noe hold i ryktene som ble presentert av media. Noen gikk faktisk sålangt at de fordømte overgangen i etterkant. Nå hersker det en mening om at Riise skal få lov til å snakke med føttene denne sesongen før noen gjør seg opp en mening om han er et vellykket kjøp eller ikke.