Jose Angel Valdes

José Ángel Valdés Díaz var og er for de fleste en noe ukjent ung mann, hentet relativt tidlig i sommer for den nette sum av 4,5 millioner euro. Hans gamle klubb Sporting Gijon er en gjenganger i bunnstriden i La Liga, men José Ángel har i løpet av kort tid trukket oppmerksomhet fra blant annet Barcelona, hvor han kanskje ville havnet hadde katalanerne hatt en viss Walter Sabatini på lønningslistene. 22-åringen fra Gijon er en av de mange nye, unge og ulidelig spennende spillerne som skal få bryne seg på Serie A denne sesongen.

Venstrebackposisjonen i Roma har opp gjennom årene med diverse trenerskifter hatt ulike oppgaver. Fra Capellos tid er det mange som vil huske Vincent Candela, som sammen med Cafu gjorde livet surt for mang en backrekke med sine helhjertede løp opp og ned sidelinjen. José Ángel ble kjøpt inn som en direkte erstatter for en rødhåret nordmann, men det er ikke dermed sagt at spillertypen er den samme. Fra det man har sett hittil av den nye nummer 3 har det glimtet av raske overstegsfinter og svært solid ballkontroll. Et godt blikk og en villighet til å komme til innlegg er også karakteristisk for spanjolen, noe som førte til mange (dog ubrukte) muligheter i pre-season, hvor José Ángel for øvrig var en av de klart sterkeste lyspunktene. Dog har det blitt stilt spørsmålstegn til hans noe smale fysikk, hans defensive kvaliteter og hans taktiske hode under press.

Tiden vil vise om solen vil skinne på den unge spanjolen i Den Evige Stad, eller om Riises spøkelse vil luske ved cornerflaggene. Vi ønsker i alle fall den sympatiske unggutten alt hell i sesongen som kommer.