Juan

 

Juan, med fullt navn Juan Silveira dos Santos, ble signert fra Bayer Leverkusen i sommeren 2007 for ca 6.3M Euro. Brasilianeren startet sin profesjonelle karriere i Flamengo, hvor han debuterte i 1996. Flamegno var klubben hans frem til Bayer Leverkusen hentet han til Tyskland i 2002. Da hadde Juan spilt 77 kamper for Flamengo, og scoret 6 mål. I Bayer Leverkusen var Juan fast spiller i førsteelleveren, og med unntak av debutsesongen spilte han alltid over 28 kamper per sesong.

Juan er en merritert spiller, som har vært kaptein i – og vunnet – to Copa America-finaler med Brasil, aller nyligst mot Argentina sommeren 2007. Juan har også deltatt i Confederations-cupen (2003 og 2005), samt i VM 2006.

Roma-karrieren til Juan kunne fått en bedre start, ettersom han pådro seg en skade som satte han ut i de første ukene av den nye sesongen, men spilte seg solid opp igjen ved blant annet å score i sin debut fra start. Juan var solid i de kampene han spilte, men desverre for brasilianeren ble sesongen forstyrret av skader.

Juan står foreløpig med 53 kamper fra start i Serie A inneværende sesong, og har faktisk spilt flere kamper enn Mexès i serien i år. Juan er på sitt beste en fantastisk stopper når det kommer til å bryte spillet, og er også bra på offensive dødballer. I motsetning til sin makker Philippe Mexès er Juan ikke så ofte å se i dommerboken for gule og røde kort. I forrige sesong fikk han faktisk ikke et eneste gult kort i serien på 20 (1) kamper.

Holder Juan seg skadefri og spiller regelmessig er han en strålende stopper som viser sto ro i forsvarsarbeidet.