LEANDRO CASTÁN DA SILVA

214306x568_castan
Leandro Castán hadde ikke verdens mykeste start i AS Roma. Han ankom nemlig før 2012/13-sesongen der laget skulle ledes av Zdenek Zeman. Det er som kjent ingen lett oppgave å være midtstopper under Zemans hyperoffensive regime. Den brasilianske midtstopperen kom allikevel godt fra det, men slet med hjemlengsel og var tidvis ryktet bort sommeren etter sin første sesong. Men Castán ble, heldigvis, værende.

Påfølgende sesong leverte han nemlig en sesong av absolutt høyeste klasse. Sammen med Mehdi Benatia dannet han et av Europas mest solide stopperpar og spilte seg dypt inn i Roma-supporterens hjerter. 2014/15-sesongen ble dessverre et mareritt for Leandro. Han slet med diverse skader i oppkjøringen og startet ikke seriepremieren. Han var derimot med fra start borte mot Empoli i andre serierunde, men ble tatt av banen i pausen. Castán var deretter ikke å se på banen. Visstnok skyldtes det diverse sykdommer og skader. Det skulle senere vise seg at grunnen til byttet mot Empoli kom som en konsekvens av at brasilianeren følte seg svimmel og slet med synet. Senere avslørte en scan av hjernen at Castán hadde en malformasjon (cavernous malformation) i sentralnervesystemet som var flere centimeter stor.

Det ble dermed planlagt operasjon som heldigvis gikk som planlagt. Brasilianeren måtte blant annet lære seg å gå på nytt etter inngrepet. Han droppet sommerferie for å være på Trigoria for å trene seg opp mot den nye sesongen.

Gjennom den meget tøffe perioden har Castáns kjærlighet til Roma og Romas kjærlighet til Castán bare blitt sterkere. Tross sitt brasilianske pass er midtstopperen nå romer god som noen.

Leandro Castán er en ekstremt oppofrende spillertype. God til å bryte foran, aggressiv, bra pasningsfot og meget god til å blokkere skudd samt sklitakle. Han er verdens desidert beste på å feire vellykkede sklitaklinger.