Leandro Greco

Leandro Greco er en 24 år gammel midtbanespiller som kom til Roma i 1996 i en alder av 10. Greco er en teknisk begavet spiller som er god på små flater. Han kan i spillestilen minne litt om Mesut Özil, uten at vi skal dra sammenlikningen lenger enn kun spillestilen.

Han ble i 2003/04 lånt ut til Serie D klubben Astrea og returnerte tilbake med verdifull erfaring. Greco rekker så vidt å debutere før det i januar 2005 oppdages at han har en alvorlig blodsykdom, bakteriemi. En karrieretruende sykdom. Etter en lengre tid med behandling returnerer playmakeren til spill og er kaptein for Primavera som vinner serien i 2004/05. Hans debut i Serie A kommer 8. mai 2005 mot Parma, samtidig som han får med seg kamper i semifinalen av Coppa Italia.

2005/06 sesongen sitter han ved flere anledninger på benken som ubenyttet reserve, men får med seg totalt tre kamper i sesongen.

Sommeren 2006 lånes han ut til Verona i Serie B. Unggutten sliter innledningsvis med å spille seg inn på laget, men blir etterhvert en mer sentral spiller. Greco kan ikke forhindre at Verona rykker ned til Serie C1. Verona sikrer seg, til tross nedrykket, Greco på deleierskap. Midtbanespilleren sliter med skadeproblemer i sin andre sesong i Verona, men får til slutt med seg 14 kamper.

Greco blir sommeren 2008 enig med Pisa om en låneavtale, men overgangen går i vasken som følge av en skade. Han spiller ingen kamper for Roma i 2008 og blir i vinter 2009 lånt ut til Pisa.

Returnerer til Roma sommeren 2009 og deltar i sesongoppkjøringen, men spiller ingen kamper før han i 2010 vinter blir utlånt til Piacenza. Han gjør en brukbar figur og spiller totalt 20 kamper hvor han startet 18 av dem.

Greco tilbringer nok en sesongoppkjøring hos Roma og viser lovende takter. Hans kritikerer mener han til tross lovende spill i sesongoppkjøringen ikke har tempoet som kreves for å spille på det høyeste nivået. Hans store test kommer mot Paris SG i Torneo di Parigi i sesongoppkjøringen. Et toppet Roma-lag med Leandro Greco møter PSG, og Greco tegner seg på scoringslisten. Han får skryt, men blir likevel plassert på listen over spillere Ranieri har gitt tillatelse til å forlate klubben.

Da ingen andre klubber viste det minste interesse for å signere han ble han værende i Roma, med mildt sagt dystre utsikter. Så, tidlig i november 2010 ble daværende trener Claudio Ranieri tvunget til å ta Greco med i troppen som møtte Basel i en avgjørende Champions League-kamp. Greco kom inn for Menez når det var et kvarter igjen av kampen, og under et minutt senere scoret han målet som etter all sannsynlighet sikret Roma plass i åttendelsfinalen. Greco gjorde fler gode kamper under Ranieri, men har fått mindre spilletid under Luis Enrique, og 25-åringen må igjen belage seg på å kjempe om plassen på en midtbane som ser sterkere ut enn på mange år. Bare tiden vil vise om det er en kamp Greco er mentalt sterk nok til å utkjempe.