Maicon

Spillerprofil Maicon

 

Maicon Douglas Sissenado ble oppkalt etter den amerikanske skuespilleren Michael Douglas som hans far Manoel Sisenando var veldig stor fan av. Manoel var veldig viktig for Maicon i oppveksten og trente blant annet sønnen sin i ungdomsklubben Cricluma. Tidligere hadde Maicon spilt midtbane, men en dag hvor høyrebacken på laget var skadet satte han Maicon som erstatter. Etter å ha prestert så bra på høyrebacken ble det hans naturlige posisjon fra den dag av.

Fra Cricluma gikk veien videre til Cruzeiro hvor han 20 år gammel fikk sitt gjennombrudd for førstelaget i 2001. Som fast inventar på laget ble Maicon også oppkalt til U20-VM samme året.

I 2003 tok Maicon og Cruzeiro en veldig uventet dobbel i Brasil etter at de tok sitt første seriegull på nærmere 40 år og det andre i klubbens historie. Samme året fikk Maicon også sin debut for det brasilianske landslaget og året etter dro Maicon til Monaco hvor han var i to år.

Etter to år i Monaco skulle Maicon virkelig få fart på karrieren da Inter kom på banen og signerte brasilianeren for 5-år.  Som en veldig viktig bidragsyter tok Maicon og Inter fire strake seriegull som ble avsluttet med en imponerende trippel under Jose Mourinho.

På deadline day i 2012 ble Maicon gjennforent med tidligere Inter-trener Roberto Mancini i Manchester City. Oppholdet i England ble ikke av det vellykkede slaget grunnet skader og det endte med at Maicon ble utelatt fra den brasilianske troppen til Confederations Cup. Maicon og Manchester City kom til enighet sommeren 2013 om å avbryte kontrakten. På sin egen 32-årsdag signerte Roma høyrebacken gratis fram til 2015.

Maicon har vært en av verdens beste høyrebacker gjennom de siste ti årene og har tatt hele 20 titler. De fleste er skeptiske til å hente en spiller gratis som har det meste av karrieren bak seg, men Maicon er så absolutt ikke mett. VM-gull er noe Maicon aldri har vunnet og en av grunnene til at Maicon signerte for Roma var å spille seg tilbake på det brasilianske landslaget for å avslutte landslagskarrieren i VM på hjemmebane.

Med lite hår og trøye nummer 13 kan en vente seg noen skikkelige kanoner fra den kraftige høyreslegga. Vi håper at Maicon finner tilbake til Italia-formen sin for noen år siden da han løp opp og ned langs høyresiden i samtlige 90. minutter.