Marco Borriello

Marco Borriello kom opp gjennom ungdomssystemet til AC Milan, og har faktisk vært Milans eiendom helt frem til sommeren 2011, da Roma signerte han etter at han hadde spilt en sesong for Roma på lån. Borriello har tross sin lange fartstid i AC Milan relativt få kamper for laget, ettersom han sannsynligvis er en av verdens mest utleide fotballspillere. Hans første kamp fra start for klubben kom faktisk ikke før i 2006/07-sesongen, hvor han også scoret sitt første mål for klubben i en 2-2 kamp mot Cagliari. I samme sesong fikk han også en 3 måneders lang suspensjon grunnet et ulovlig stoff funnet i en urinprøve etter en kamp mot vårt kjære Roma. Ifølge vår angriper hadde han fått dette i seg grunnet en salve han måtte bruke et visst sted fordi hans daværende kjæreste hadde vært litt vel generøs med å kose med mannfolk…

Borriello, som er født i Napoli, har vært innom Triestina, Treviso (to ganger), Empoli, Reggina og Sampdoria på lån, men det var på lån i Genoa han virkelig slo gjennom som en målscorer. I sesongen 2007/2008 leverte han meget bra på topp for Genoa, noe som førte til at AC Milan endelig hentet han «hjem», og gav han en skikkelig sjanse. Da hadde han scoret 19 seriemål for Genoa, noe som gav han en meget imponerende tredjeplass på toppscorerlisten i Serie A. Formen hans i Genoa gav han også en plass i Italia sin tropp til EM 2008, men han måtte returnere til Italia uten spilletid i mesterskapet.

Borriello mistet mye av 2008/09-sesongen grunnet skade, men returnerte fra skade med en rekke scoringer høsten 2009, bl.a. med sitt første mål i Champions League i en kamp mot Olympique Marseille som endte 1-1.

Marco Borriello ankom Roma i fjor sommer på et lån med «opsjon» på kjøp etter sesongen. Han gjorde sakene sine meget bra i starten av sesongen, men klarte ikke å opprettholde formen sin etterhvert som sesongen gikk nedover for Roma. I sommer ble overgangen fullført, og Borriello er nå 100% Roma-spiller. Det gikk lenge rykter om at han skulle bli solgt igjen umiddelbart etter at klausulen om at Roma måtte kjøpe han fra Milan ble gjennomført, men da overgangsvinduet stengte var Borriello fremdeles Roma-spiller. Borriello gikk ut og fortalte om at han hadde fått gode tilbakemeldinger fra Sabatini og Enrique om at han fremdeles var en del av planen i Roma, og at stemningen i troppen var veldig god. Borriello er en sterk spiss med gode avslutteregenskaper. Mangler litt på farten, men er absolutt en meget god type å ha på laget, spesielt ettersom han er en litt annen type enn de andre spissene i Roma sin tropp.

Det skal også nevnes at han har den friskeste facebook-siden av samtlige i Roma-troppen.