Marco Cassetti

 

Marco Cassetti ble født i Brescia, men startet sin profesjonelle karriere i Lumezzane, hvor han var i perioden . Fra Lumezzane i Serie C gikk turen opp til Serie A, hvor han debuterte med Hellas Verona mot Bari i 2000/01-sesongen. De første to sesongene ble han brukt mye som innbytter, før han brøt gjennom i førsteelleveren i den siste sesongen, og også klarte å notere seg for 7 mål. Det ble dessverre for klubben nedrykk det året, og Cassetti dro videre til Lecce.

Cassetti var i Lecce i tre sesonger, og høyrebacken/midtbanespilleren gjorde sakene meget bra for den sør-italienske klubben. Lecce-karrieren endte med 95 seriekamper og 9 seriemål. Cassetti er en hardtarbeidene spiller som ofrer seg for laget. Mange vil si at innlegg og arbeidskapasiteten hans er blant hans sterkeste sider. Cassetti er en versatil spiller, og har til og med også vikariert mer sentralt i midten i skadekriser.

Marco er kanskje ikke en typisk første-ellever spiller, men han er en meget bra spiller å ha i troppen. Roma hentet han på en 50% deleieravtale med Lecce foran 2006/07-sesongen, og Cassetti har fått 67(25) seriekamper for Roma hittil. Cassetti spilte kanskje en av sine beste kamper for Roma på Stadio Olimpico mot Manchester United, da Roma vant 2-1 i den første kvartfinalen i sesongen 2006/07. Han gjorde seg også populær da han i inneværende sesong scoret seiersmålet i derbyet mot Lazio.

Etter en noe svak første sesong i hovedstaden spilte Cassetti seg sterkt opp i sin andre sesong for Roma. Cassetti holdt Cicinho og Panucci på benken store deler av sesongen og skamgjorde skeptikerne som mente hans dager i Roma var talte. I inneværende sesong har Cassetti spilt 17 seriekamper for Roma. At han bare har scoret ett mål gjør ingenting for Roma-fansen så lenge det målet kommer mot Lazio. En målgivende har han også stått bak. Cassetti har dessverre en tendens til å gjøre et del tabber i forsvaret, noe som har ført til noen kjedelige baklengsmål. Men som nevnt er han en anvendelig spiller, som absolutt er grei å ha i troppen.