Matteo Brighi

 

Matteo Brighi har hatt en noe spesiell karriere. Han har vært Roma-spiller siden 2004, men hadde allikevel ikke spilt en eneste kamp for klubben inntil han kom innpå som innbytter i Supercup-triumfen til Roma mot Inter i starten av 2007/08-sesongen. Brighi ble født i Rimini, og spilte for lokalklubben der fra 1997-2000, da Rimini var i Serie C.

 

Derfra gikk turen til Juventus, hvor han etter bare 11 kamper startet på det som skulle bli en lang rekke med utlånsavtaler. Bologna var den første klubben han ble lånt vekk til, og i 2001/02-sesongen spilte han over 30 seriekamper for klubben. Parma fikk forhandlet seg til 50% av kontrakten hans til neste sesong, og i 2002/03 spilte han for Parma. Dermed dro Brighi til Brescia på lån, før han de siste 3 årene har vært Roma-spiller på utlån til Chievo.

 

På sine tre sesonger i Chievo har Brighi spilt 89 kamper, og scoret 9 mål. Midtbanespilleren er ikke av typen som scorer mye mål, men er en spiller som jobber godt sentralt på midten. Han ble spådd en lovende karriere da han var yngre, men har ikke helt vist det potensialet mange mente han hadde. Brighi har over 30 kamper for U-21 landslaget til Italia, men står bare med en landskamp for seniorlaget til nå, en treningskamp i 2002 mot Slovenia.

 

I 2002 ble Brighi kåret til Årets unge spiller i Serie A, og det er ikke tvil om at han er en god fotballspiller. Kanskje han nå endelig kan få vise seg frem i en storklubb igjen, og med spillere som De Rossi og Totti rundt seg vil gjerne Brighi vokse enda mer og gi Spalletti en viktig joker i spillerstallen før sesongen 2007/08.

 

Brighi kom til Roma som en del av overgangen som sendte Emerson til Juventus. Juventus hadde da kjøpt tilbake Parmas 50% av spilleren for en anslått sum på ca £9M, etter å ha vært en del av handelen som sendte Di Vaio til Juventus fra Parma.

 

Da Brighi var med å vinne Supercupen med Roma i 2007/08, var dette hans andre, etter at han også har et tidligere Supercup-mesterskap med Juventus.

 

Under sesongen 2008/09 slo Brighi gjennom for alvor I Roma trøyen. Han var etter manges mening lagets beste spiller I en sesong ting gikk på tverke for Giallorossi. Han ble til og med tat tut I Marcello Lippis landslagstropp ved noen anledninger.

 

I årets sesong har Matteo hovedsaklig vært tredjevag sentralt på midten etter De Rossi og Pizarro. Brighi er imidlertid en anvendelig kar, og er blitt brukt både I en offensiv midtbaneposisjon og på kanten i den offensive treeren på midten.

 

Han styrker som spiller er den store arbeidskapasiteten kombinert med bra teknikk og en god pasningsfot. Han har også vist seg som en målfarlig midtbanespiller.