Mauro Esposito

 

Mauro Esposito ble født i Torre del Greco i Napoli, og har flere ganger tidligere vært linket til Roma.
Han hadde en strålende sesong for Cagliari i 2004/05, hvor han scoret 16 mål på 34 kamper, samt fikk sin debut for det italienske landslaget den 9.oktober 2004 i en kvalifiseringskamp for VM mot Slovenia. Esposito er en meget hurtig ving, som trives best ute på høyresiden. Hans første profesjonelle klubb var Pescara, hvor han gjorde 12 mål på 47 seriekamper. Et kort og lite vellykket opphold i Udinese mellom 1999 og 2001 (samt en liten periode i Pescara igjen på lån) senere, var han på plass i Cagliari, hvor han har vært en sentral spiller mellom 2001 og 2007.

 

Esposito scoret 58 mål på 199 ligakamper for Sardinia-klubben, før Roma sommeren 2007 kjøpte 50% av kontrakten hans fra Cagliari, og fra sesongen 2007/08 av blir Esposito å se i Roma-trøyen. Vingen, som har 6 landskamper for Italia til nå, håper med dette å få karrieren i gang igjen, etter noen skuffende sesonger i Cagliari. Etter å ha scoret 33 mål på to sesonger for Cagliari i 2003-2005, scoret han bare 7 på de siste to sesongene, men han var en viktig brikke i laget uansett, hvilket hans 38 kamper for klubben i 2005/06 tilsier. En skade satte han ut i halve sesongen i 2006/07.

 

Mange vil nok si at Spallettis system vil kunne passe Esposito meget bra, og til tross for skade og formsvikt de siste årene, er det ikke noe tvil om at det bor mye talent i vingen fra Torre del Greco.

 

I pre-season har Esposito vist flere ganger sin evne til å komme til målsjanser, dog uten at det har blitt noe uttelling så langt. I en stall med spillere som Taddei, Vucinic, Giuly og Mancini som alle har blitt brukt på kantene av Spalletti er det nå opp til Esposito å overbevise for å spille seg inn på et Roma-lag som på sitt beste spiller nydelig angrepsfotball.

 

Romas nummer 18 levde ikke opp til forventningene i sin første sesong for Giallorossi, en sesong som forøvrig var preget av skader. Esposito fikk aldri vist sitt potensial på banen, men vi krysser fingrene for Mauros andre sesong.