Max Tonetto

 

Max Tonetto startet sin karriere i Reggiana i 1992. Det ble ingen kamper på Tonetto i 1992/93, og han ble derfor lånt ut til Serie C2 klubben Fano for å spille førstelagsfotball. Han spilte 30 kamper klubben og fikk smaken på førstelagsfotball. 1994/95 sesongen ble han nok en gang lånt ut, denne gangen gikk turen til Ravenna og Serie C1. Her rakk han og spille 28 kamper før han returnerte til Reggiana i 1995.

 
21-åringen var ikke fast på Reggiana enda, men fikk likevel med seg 17 kamper og et opprykk med Reggiana. 1996/97 skulle dermed være sesongen Tonetto skulle spille Serie A fotball, og det fikk han. Han fikk med seg 21 kamper for Reggiana i deres debutsesong, som endte med nedrykk. Som følge av nedrykket skiftet Tonetto arbeidsgiver, og signerte nå for opprykksklare Empoli.

 

I Empoli spilte Tonetto totalt 61 seriekamper på to år før han gikk videre til Bologna. Tonetto spilte kun 11 kamper for Bologna i 1999/00 sesongen. Men ble først solgt videre til Lecce midt i 2000/01 sesongen. I 2001/02 rykket Lecce ned til Serie B, og Tonetto ble med ned og hjalp klubben til opprykk på sitt første forsøk.

 

2003/04 sesongen spilte Tonetto godt for Lecce som endte på en imponerende 10. plass i deres comeback i Serie A. Sommeren 2004 signerte han for Sampdoria, hvor han med sine 33 kamper og 5 mål hjalp klubben til 5. plass og UEFA Cup spill i sin debutsesong. Etter at Sampdoria hadde en skuffende sesong i 2005/06, forlot Tonetto Sampdoria til fordel for Roma på fri overgang.

 

Max Tonetto er en spiller som kan spille både venstreback og venstre midtbane. Han er en naturlig venstrebent spiller, og hans avslutninger beskrives som kanoharde. Tonetto virket som en god back-up spiller, men han hadde andre planer enn å sitte på benken. Han ble en viktige brikke i Spallettis Roma med sin arbeidsmoral og løpskraft. De to siste sesongene derimot har han slitt med skader og har også mistet plassen til fordel for Riise. Med tanke på det Riise presterer for dagen så skal det bli vanskelig for Tonetto å gjenerobre venstrebackplassen.