Miralem Pjanic

Miralem Pjanic ble født den 2. April 1990 i byen Tuzla i Bosnia Herzegovina, på den tiden en del av Jugoslavia. Krigen i hjemlandet førte Miralem og hans familie til Luxemburg, der hans fotballspillende far fikk en semi-profesjonell kontrakt.

Pjanic har da også representert Luxemburg på aldersbestemte landslag, men fikk sin A-landslagsdebut for Bosnia i august 2008. Når Pjanic en dag ser tilbake på sin karriere kan han trolig smile over et solid antall kamper med flagget på brystet. Han har, tross sin unge alder, allerede klokket inn over 25 forestillinger for Bosnia Herzegovina.

Miralem signerte for den franske klubben FC Metz i en alder av 14 år. Debuten for a-laget fikk han i en alder av 17.
Etter å ha gått gradene i Metz, hvor han til slutt ble en viktig brikke, måtte han, etter 38 opptredener for klubben, konstantere at klubben måtte ta den tunge veien ned til Ligue 2.

Det var åpenbart at Pjanic ikke kom til å følge Metz ned. I juni 2008 ble han klar for Lyon, som betalte Metz 7, 5 millioner euro.
I Lyon slet han innledningsvis med skader, men i 09/10-sesongen markerte han seg for alvor. Utlikningsmålet mot Real Madrid var nok høydepunktet, en scoring som sendte Lyon til kvartfinalen i Champions League. Han noterte seg for 11 scoringer og 10 assist denne sesongen, fordelt på 53 kamper.
Påfølgende sesong ble tyngre for Pjanic. Konkurransen strammet seg til etter Milan-reject Yoann Gourcuff’s ankomst. Pjanic var inn og ut av laget og sesongen måtte betraktes som et lite tilbakesteg i karriere som til nå bare hadde pekt oppover. Totalt fikk Pjanic 121 kamper for Lyon, hvor han noterte det samme antall i både mål og assist-protokollen; 16.

Navnet Miralem Pjanic ble først linket til AS Roma med noen dager igjen av overgangsvinduet sommeren 2011. Pjanic viste seg å være spilleren som ”kun eksisterer i hodet til Sabatini”, som Fenucci beskrev det på en pressekonferanse. Miralem Pjanic ble klar for AS Roma på overgangsvinduets siste dag, for en sum på 11 millioner euro.
Pjanic er en offensivt anlagt midtbanespiller, med playmaker-egenskaper. Med sin unge alder og strålende teknikk, passer han perfekt inn i prosjektet til Luis Enrique. Man skal heller ikke se bort i fra at en keeper eller to må plukke en ball ut av nettet etter et frispark signert Miralem Pjanic.