Mirko Vucinic

 
Mirko Vucinic er spilleren som måtte åpne klubbhuset hver morgen som et resultat av at han hadde blitt sendt av banen for kjeftbruk mot dommeren. Han var en spiller med et voldsomt temperament som trenerne lenge slet med å holde orden på. Straffen han fikk gjorde uansett sitt til at Vucinic i dag er et eksempel til etterfølgelse.

 

Vucinic fikk presentert seg på en ypperlig måte i den daværende jugoslaviske ligaen i 2000. Fire mål på ni kamper for Sutjeska Niksic 16 år gammel var ikke overraskende nok for Lecce som kjøpte han sesongen etter. Han fikk ironisk nok sin debut for Lecce mot Roma i februar 2001 uten å utmerke seg noe særlig.

 

Det ble to kamper i debutsesongen og syv kamper den påfølgende, men noen scoringer ble det ikke. Lecce rykket også ned, noe som skulle gi den unge Vucinic sjansen til å vise seg frem på et litt lavere nivå. Oppholdet i Serie B førte til fem mål på 28 kamper og Vucinic var en av de toneangivende aktørene som sikret Lecce direkte opprykk.

 

Det var først i sesongen 2004/2005 Vucinic slo ordentlig til og svarte kritikerne som mente han ikke hadde ferdighetene som kreves av en naturlig spiss. Zemans offensive Lecce spilte glimrende angrepsfotball og Vucinic noterte seg med 19 nettkjenninger på 29 kamper. Han scorte blandt andre mot storklubbene Juventus og Milan, noe som gjorde italienske fotballfans oppmerksomme på denne lille fjellgeita av en montegriner.

 

Vucinic klarte ikke å følge opp suksessen påfølgende sesong, mye på grunn av at Lecce slet i bunnen av tabellen og problemet med å tilpasse seg en ny trener når Zeman hadde takket for seg. Kun ni scoringer på 34 kamper var langt under forventningene fansen knyttet til angriperen. Det skulle dermed ikke bety at interessen fra andre klubber minket, nesten samtlige av de italienske storklubbene var linket med Vucinic hele det påfølgende mercatoet. Lecce avslo de fleste tilbudene som de mente var for dårlige, men en klubb fikk til slutt gjennomslag og sommerens lengste overgangssaga ble avsluttet 30. august da Vucinic endelig skrev under for Roma.

 

Vucinic har en atletisk og fysisk robust kroppsbygning. Samtidig har han en slepen høyrefot som har gitt mange vakre scoringer for både Lecce og Roma. Selv om han ikke tidligere har vært kjent for å være en utpreget god hodespiller har han gradvis utviklet sine ferdigheter med pannebrasken og oppfyller derfor mange krittierier for å bli en spiss av europeisk toppklasse. Vucinic har vært spiss hele karrieren, men har også bevist at han bekler venstrekantrollen på en fortreffelig måte. En av de nyere tilskuddene blandt Romas absolutte helter er klar for å ta fotballverdenen med storm.