Mohamed Salah

Salah-20152016«Den egyptiske Messi» ankom Roma etter mye om og men sommeren 2015. Den lynhurtige angriperen kom fra engelske Chelsea etter å ha tilbrakt et halvår på lån i Firenze hos Fiorentina. Salah viste seg som en meget god signering for de fiolette, som ville ha med egypteren videre.

Chelsea valgte imidlertid å låne Salah til Sabatini og Roma, noe som skapte furore i Fiorentina-ledelsen. Diverse søksmål senere har de stadig ikke kommet noen vei i jakten på kompensasjon.

Etter sin første sesong i Roma var det en selvfølge at klubben gjorde oppholdet til Salah permanent. Krølltoppen bidro med 15 mål og syv målgivende pasninger i sin debutsesong, deriblant flere mot nettopp Fiorentina. Tallet kunne vært langt høyere, for Salah brant også et uttall sjanser.

Mohamed Salah er meget kvikk til beins, god til å skjære innover i banen for å prøve å bøye ballen i lengste. Etter en strålende debutsesong på Olimpico er den tidligere Basel-spilleren sitt navn noe av det første som settes opp på Luciano Spalletti sin tavle.