Morgan De Sanctis

Spillerprofil DeSanctis

Morgan De Sanctis er kanskje Guardiagreles mest berømte person, og kom til verden for rutinerte 36 år siden, og har forsøkt å holde nullen i over 19 år, siden han startet sin profesjonelle karriere hos Pescara i 1994.

Tre år senere trenger Juventus den 190 cm høye mannen som back up til Agelo Peruzzi, og ble værende på Delle‘Alpi i to sesonger, men da Juventus henter Edwin van der Saar, ser De Sanctis en bedre mulighet til spill hos Udinese.

På Friuli må den 22 år gamle keeperen se seg forbigått av Luigi Turci, som er førstevalget til både Francesco Guidolin og Luigi De Canio.  Mannen som skal gi De Sanctis tillit er ingen andre en vår gamle venn Luciano Spalletti. Og nå får Morgan fart på karrieren, parallelt med at Udinese gjør noen gode sesonger. Spalletti får hjelp av laget sitt som huser bla. Di Michele og Di Natale, til å gjøre europacup til en velkjent gode på Friuli. Dette er også med på å gi De Sanctis landslagsdebuten sin i mars 2005 mot Island (0-0).

Uten Spalletti går det heller middelmådig med Udinese, og sommeren 2007 bestemmer De Sanctis seg for å avslutte kontrakten med klubben. Dette blir en lang og flokete affære, og det ender med at Udinese blir tilkjent en større penge sum etter at keeperen har feilaktig benyttet seg av det som kalles Webster-bestemmelsen. (Kort fortalt er dette en bestemmelse som sier at dersom en spiller signerer en kontrakt når han er under 28 år, kan han si den opp etter 3 år. Etter 2 år dersom man er over 28 da man undertegner kontrakten. Klubben som forlates vil kompenseres økonomisk, mest sannsynlig det spilleren skulle hatt i lønn).

Den da 30-årige sisteskansen lar seg lokke av Sevilla, som er på utkikk etter en ny førstekeeper, men får kun 8 kamper, og konstaterer at Andrés Palop fortsetter og stå godt, og slettes ikke har tenkt å legge opp likevel (spiller fortsatt i Leverkusen, faktisk). Dette blir gjennomgangstemaet for Morgan i en periode der man som keeper skal blomstre.

Etter å ha hatt uflaks med timingen på landslaget (Buffon), plassen i Sevilla, samt overgangsrotet og forholdet til Udinese, skal det bli bedre tider. Galatasaray kunne tilby en fast plass i mål, og en låneavtale blir til. De Sanctis henter med seg en håndfull UEFA-liga kamper samt et tyrkisk cupgull etter et år i Istanbul.

Sommeren 2009 er det Roberto Donadoni som tilbyr De Sanctis keeperplassen i Napoli, som ikke kunne skryte av en stabil burvokter sesongen før. Dette hjelper ikke Donadoni, som blir sparket i september og erstattet av Mazzarri. Under den nye treneren nyter De Sanctis god tillit, og er lagets ubestridte #1 frem til han velger en ny arbeidsgiver sommeren 2013.

Da han tar trøye nr. 26 i Roma, sikrer Giallorossi seg en rutinert og stabil keeper som mest sannsynlig ville hatt flere enn 6 landskamper for Italia, hadde det ikke vært for nevnte Buffon – denne gang uten parentes. Med sine 190cm skal De Sanctis være sikker i feltet, og gjør ikke de største blemmene. Han omstilte seg raskt til en 3-backs linje under Mazzarri, men har ingen problemer med 4 bak. Man kommer ikke utenom Morgan De Sanctis sine kommunikative egenskaper, og er flink til å holde begge sidebackene i ‘ørene’. Alt i alt en stabil keeper.