Marco Motta

Marco Motta er en talentfull høyreback med stort potensiale. Han var siden 2007 kaptein for det italienske U-21 landslaget, og mottok sin første telefon fra den italienske A-landslagsledelsen foran kampene mot Montenegro og Irland i mars 2009. Dette etter en god start på karrieren hans i Roma.

Motta kommer opprinnelig fra en liten by ved foten av Alpene som heter Merate. Naturlig nok startet han sine gjerninger i Atalanta, som er like i nærheten.

Den lovende backen ble først hentet opp av Udinese, dog mange klubber hadde snappet opp talentet hans på radaren. Etter mye inn og ut av startelveren på Friuli, ble han lånt ut til Torino i 07/08 sesongen, uten at det ble en permanent avtale. I perioden som fulgte, var Roma relativt ivrige etter å skaffe seg signaturen hans, men partene kom ikke til enighet, og Motta ble på Friuli for å kjempe om plassen på laget.

Da overgangsvinduet i januar 2009 var i sine siste minutter, ble Roma og Udinese enige, og Spalletti fikk backen sin. I første omgang ble det en låneavtale ut sesongen, med opsjon på kjøp, enten av halve kontrakten (for €3.5m) eller hele (for €7m fordelt på tre innbetalinger). Roma valgte det første alternativet.

Motta debuterte for Roma mot Genoa, på Olimpico 8. februar samme år, da han kom innpå etter ca. 30min. for Cicinho, som få minutter tidligere hadde gitt Roma ledelsen. Roma vant kampen 3-0, og Spalletti og fansen var fornøyde med opptreden til Marco.

Marco Motta innehar flere gode kvaliteter som skal til for å bli en god og offensiv back. Han er rask, har teknikk og har blikk for spillet. Da han bare er 23 år, er det mye som ligger til rette for at vi kommer til å få mye glede av backen i årene som kommer!