Pablo Daniel Osvaldo

Mange hevet nok litt på øyenbrynene da Roma sikret seg Osvaldo i sommer, men angriperen kan vise seg å bli en meget god signering. Han er født i Buenos Aires, men har dobbelt statsborgerskap. Som fotballspiller debuterte han i Argentinsk 2.divisjon for Atlético Huracán i 2005, men Osvaldo ble raskt snappet opp av Atalanta som på den tiden spilte i Serie B. Det ble bare 3 kamper og 1 mål i 2005/06. Osvaldo ble deretter sendt til Lecce, hvor han gjorde sakene meget bra. Under Zeman, et kjent navn for de aller fleste, ble det 8 mål på 31 kamper, og Atalanta så sitt snitt til å overta fullt eierskap av angriperen, for så å selge han til Fiorentina.

Osvaldo fikk en drømmestart på sin karriere i Serie A med 2 mål i sin debut borte mot Livorno. To mål vil han nok huske ekstra godt fra tiden i Fiorentina; seiersmålet mot Juventus i en 3-2 seier, samt et meget spektakulært brassespark mot Torino som sikret Fiorentina plassen foran AC Milan, og med det en etterlengtet CL-plass for Fiorentina.

I januar 2009 gikk turen videre til Bologna, hvor han bl.a. scoret åpningsmålet i 09/10-sesongen mot nettopp Fiorentina. Til tross for disse overnevnte scoringene, slo Osvaldo aldri helt til i Italia. Spilleren slet med å opprettholde en jevn standard, og i januar 2010 ble Osvaldo klar for Espanyol på lån, et lån som i august samme år ble gjort til overgang til Espanyol og La Liga. I Espanyol fant Osvaldo seg til rette, og har imponert voldsomt. På vårparten etter overgangen fra Bologna scoret han 7 mål, mens sesongen 2010/11 ble hans store «gjennombrudd». Da noterte angriperen seg for 13 mål på 24 kamper.

Osvaldo er en meget dyktig hodespiller, og er god med ballen i bena. Hans gode avslutteregenskaper har ført til en rekke meget flotte scoringer. Han er en fysisk sterk midtspiss, men har også gode tekniske egenskaper. Han kan i tillegg brukes på kant i en 4-3-3 formasjon, noe som er en stor fordel med tanke på Luis Enrique sine taktiske planer for Roma. €15 mill euro kostet spissen Roma. Mange mener dette er en altfor høy pris for en spiller som har feilet i Serie A tidligere, noe som er forståelig. Osvaldo har selv uttalt at han er revansjelysten, og om vi får se den Osvaldo som Espanyol hadde gleden av i halvannet år, kan Roma-fansen ha mye å glede seg til fremover.