Philippe Mexes

 

 

Philippe Mexès er kanskje en av de mest populære spillerne i dagens Roma-stall, og han ble enda mer populær da han fornyet kontrakten sin med klubben sommeren 2007, etter mange rykter om at han skulle forlate klubben.

 

Mexès startet sin profesjonelle karriere i franske Auxerre, hvor han debuterte i 1999/2000. Auxerre hentet han fra FC Tolouse i 1997. I 2000/01 ble han fast på laget, og det var han frem til Roma, i konkurranse med flere klubber, sikret seg hans signatur i 2004. Manchester United var et av lagene som var mest interessert, men tross besøk i Manchester var det til Roma Mexès ville. Til mange Roma-supporteres store glede. Men det var ingen enkel start for Mexès i Roma.

 

Grunnet rot med overgangen fra Auxerre til Roma, ble Mexès utestengt fra å spille de første ukene av sesongen, og Roma fikk ikke lov til å hente spillere på ett år. Mexès var nok desto mer sulten på å overbevise supporterne om at han var verdt all bråket, og etter en litt vanskelig debut-sesong har han bare blitt bedre og bedre for klubben.

 

Mexès har dog vært med på å vinne U18-EM med Frankrike i 2000, samt Confederations Cup i 2003. Han har også vunnet den franske cupen i 2003.

 

I inneværende sesong har Mexès slitt noe med skader, og ettersom Burdisso har gjort sakene bra sammen med Juan i hans fravær står han foreløpig med bare 11 kamper og 1 mål så langt denne sesongen. Philippe Mexès står foreløpig med 145 kamper fra start for Roma i Serie A, samt 9 som innbytter. Han har spilt 19 CL-kamper for hovedstadsklubben.

 

Mexès har spilt seg inn i hjertene til Roma-fansen gjennom sin oppofrende spillestil, og hans stadige uttalelser om at han blir i Roma. Hans innsats fører ofte til et gult kort eller to for mye, men på sitt beste er han definitivt å regne som en av de beste stopperne i verden i dag. Noe nonchalanse iblant, og de nevnte kortene han pådrar seg er nok de største svakhetene hans. Mexès er en av de farligste våpnene til Roma på offensive dødballer, og er generelt meget bra i luften. Han har ikke scoret like mye i de siste sesongene som han gjorde i starten dog.

 

Til tross for at han har spilt fantastisk til tider for Roma har Mexès slitt med å spille seg inn på det franske landslaget. Det har vært mye snakk om uenigheter mellom Mexès og Domenech, og det blir spennende å se om han klarer å spille seg inn i troppen til Frankrike til sommerens VM-sluttspill