Rodrigo Taddei

 

Rodrigo Taddei har vært Romanista siden han så Falcão i Roma-drakten for første gang. Han startet karrieren sin i brasilianske Palmeiras i 2000. Her spilte han i to sesonger før Serie B laget Siena hentet brasilianeren som hadde spilt 25 kamper i den øverste divisjonen i Brasil. Taddei var med sine 26 kamper og 3 mål en av de største profilene i Siena som vant opprykk til Serie A i 2002/2003. En slik debutsesong hadde Taddei neppe ha tenkt seg.

2003/2004 sesongen ble et sportslig suksessår for Siena, men for Rodrigo ble det 2003 et mareritt år. Han var sammen med sin bror Leonardo og lagkamerat Pinga involvert i en alvorlig bilulykke. Hans bror Leonardo døde etter skadene han pådro seg i ulykken, mens Taddei kjempet for livet sitt.

Etter å ha blitt friskmeldt etter skadene hjalp han Siena i kampen mot nedrykk, og Siena beholdt plassen i Serie A. Taddei scoret 8 mål på 28 kamper. I 2004 høst avslo Taddei et tilbud om konraktforlengelse, og sa at han ønsket seg til Roma. Presidenten i Siena uttalte at Taddei kunne ”rottne på benken” hvis han ikke ville forlenge kontrakten sin. Han gikk glipp av 17 seriekamper etter mye fram og tilbake med styret.

I 2005 ble han omsider klar for Roma, til tross for at interessen også hadde vært stor fra Juventus, Lazio, Inter og noen klubber fra Premier League. I debutsesongen fant Taddei seg til rette i Romas, og spilte fikk flest seriekamper av alle Roma spillere med sine 37. Han spilte både på venstre og høyre kant, og fikk totalt 8 scoringer.

Rodrigo Taddei er en undervurdert spiller, og er en viktig spiller for Roma. Selvom teknikken ikke er hans beste ferdighet, er han veldig hardtarbeidende og er klubbens ”duracell”. Taddei har utrolig vilje, og er en typisk eksempel på mer vilje enn ferdigheter