Reiseguide

Billetter

Hvis du allerede er i Roma er en enkleste måten å få kjøpt billetter til Roma kamper er utvilsomt på en av de mange «Romastore» i byen, her finner du en liste over de forskjellig butikkene og hvilke du kan kjøpe billetter på. Husk å ta med pass til alle du kjøper billetter til da dette er eneste gyldige ID for nordmenn ved kjøp av billetter og inngang på stadion.

Biletter kan også kjøpes på aroma.com eller via oss hvis du er medlem.

Under følger en liste over billettpriser, rangert fra billigst til dyrest (avhengig av kvaliteten på motstanden):

Curve: €15-€40
Distinti: €35-€60
Tribuna Tevere: €60-€95
Tribuna Monte Mario: €65-€250

Spørsmål og svar

Her følger en kort oversikt over spørsmål og svar som forhåpentligvis vil besvare dine spørsmål:

1. Kan man kjøpe billetter på selveste kampdagen?

Ja. Italienske myndigheter har nå tillatt at billetter kan kjøpes på kampdag. (Vær oppmerksom på åpningstidene til Romastore)

2. Blir du spurt om å vise personlig ID ved inngangen?
Ja, eneste offisielle gyldige ID for utlendinger er pass eller europeisk ID-kort. Vekterne kan spørre om det og kan i noen tilfeller nekte inngang.

3. Må man sitte på den plassen man får oppgitt på billetten?
Absolutt, dette er en regel som har blitt forsterket betydelig. Bytting av plass vil ikke bli tolerert lenger.

4. De nye reglene virker komplekse, vil de medføre at det blant annet tar lengre tid å få adgang til stadion?
Ja, det vil de. Vi foreslår at du ankommer i god tid før kampen starter, spesielt hvis du har Curva Sud billetter. De har faktisk installert automatisk inngang i Curva Sud (slik som det er på t-bane stasjonene), og dette medfører lange køer. Denne automatiske inngangen vil snart bli installert i de andre avdelingene også.

5. Er det noen sikkerhetsregler som er blitt forsterket?
Ja, kontrollen vil bli mer streng. Det vil for eksempel ikke lenger være mulig å ta med seg lukkede og/eller fulle flasker inn til stadion. Publikum som har tatt med seg flasker (med for eksempel vann eller borghetti oppi) har måtte drikke opp all vesken foran politiet eller legge igjen flasken før inngang.

6. Hvis det har seg slik at jeg ikke kan gå på en kamp, men allerede har kjøpt en billett, er det da mulig å gi den bort?
Ja, det kan du. Følg retningslinjene her.

7. Er det mulig å få kjøpt billetter til Curva Sud?
Curva Sud er utsolgt til alle hjemmekamper i Serie A, men det hender det er ledige billetter til andre kamper, enten i Coppa Italia eller Champions League/Europa League

8. Hvor ofte blir kamper utsolgt?
Meget sjeldent. 2009/10 sesongen ble hjemmekampene mot Inter, Milan og Lazio utsolgt etter nærmest halvering på billettpriser og at Roma kjempet om ligatittelen.

9. Når legges billetene ut for salg?

Billetter legges ut i bolker på tre til fire kamper, ca en måned før kamp.

Opphold i Roma

Komme seg til og rundt Roma
Vi anbefaler Ryanair som er rimelige på flybilletter til Roma. De flyr fra november 2010 fra Rygge (Moss) flyplass til Roma. Alternativt kan du fly til rimelige priser med Norwegian. De flyr til Roma fra Norge og mange andre europeiske byer. Hvis du velger å kjøre bil, skal du holde deg på A1 (Autostrada del sole) omtrent hele veien. Autostrade network. Det går en rekke høyhastighetstog til og fra de største byene i Europa til Roma Stazione Termini.

Når du en gang er i hovedstaden Roma kan du velge og vrake mellom buss, t-bane, trikk og taxi til å komme deg rundt på. For mer informasjon angående trafikk og reise i Roma gå inn på ATAC. Du kan blant annet ta bussnummer 910 Stazione Termini til Piazza Mancini som også er siste stopp, så slipper du å bekymre deg om hvilken stasjon du skal av på. Du kan også ta trikken til Metro Stazione Ottaviano, og deretter kan du ta bussnummert 32 fra motsatt side av veien som går til Olimpico.

Å bo i Roma
Vi presenterer i den anledning tips til å få best utnytte av tilstedeværelsen med hovedfokus på beliggenhet og pris.

1. Klikk her for å komme direkte til siden.

2. Skriv inn “Roma” på reisemål og dine inn- og utsjekkingsdato. Klikk av for “Vi er en familie eller gruppe” dersom dere er minst 3 personer.

3. Før du begynner å lete anbefaler vi at du sorterer søket etter “Poengvurdering”.

4. Søket vil nå bli sortert etter hotellene med de beste tilbakemeldingene, og sannsynligheten for at du ender opp på et hotell med positive tilbakemeldinger er stor.

5. Du kan i de fleste tilfeller reservere hotell helt gratis og har mulighet til å avbestille uten noen form for kostnader senest to dager før planlagt innsjekking.

Tips:
– Styr unna hotell med beliggenhet utenfor sentrum eller som krever en reise med kollektiv transport inn til sentrum.
– Velg hotell i sentrum, markeres ofte med gangavstand til Termini i beskrivelsen.

Du kan også besøke følgende linker:
http://www.venere.com
http://www.hostels.com
http://www.hostelworld.com
http://www.hotels.com

 

Stadio Olimpico

Adress: Viale del Foro Italico, 00194 Roma (0039-06-36851)
Tilskuerkapasitet: 72,887
Banestørrelse: 105m x 68m
Sted: Roma

Stadio Olimpico er hjemmebanen til både AS Roma og Lazio, og ble bygd for De Olympiske Lekene i 1960. Begge lagene spilte på Flaminio stadion selv om Lazio også spilte på Rondinella stadion og Stadio Partito Nazionale Fascista (PNF) under andre verdenskrig, som først under Mussolinis styre ble gjenoppbygd. På denne tiden spilte Roma på Campo Testaccio.

Banen har imponerende 72,000 seter og har hostet flere Europacup finaler og VM finalen i 1990. Champions League finalen i 2009 vil bli spilt på Olimpico. Banen er også førstevalget til det italienske landslaget.

Romas hovedflyplass, Fiumicino, ligger 30 km sør for byen men det går tog antageligvis hver time til Romas hovedstasjon Termini. Den andre flyplassen, Ciampino, ligger 15 km sør-øst for byen, men en buss til stasjonen Anagnina metro station tar deg med til sentrum. Fra Anagnina metro stasjonen er det mulig å ta et direkte-tog og deretter en trikk til Olimpico Stadion.

 

Dersom det er noe mer du lurer på før du reiser av gårde til den evige stad, kan du enkelt henvende deg til oss ved å fylle ut skjemaet her