Simon Kjær

Simon Thorup Kjær ble født den 26. Mars 1989 i Horsens. Han signerte for den danske Superliga-klubben FC Midtjylland i 2004. Her gjorde han sakene sine særdeles godt, og klubben avslo blant annet et bud på Simon fra Lille i 2006. Debuten i Superligaen kom i september 2007 og det hadde ikke engang gått en snau måned før større klubber begynte å banke på døren til den danske klubben for å forhøre seg om ikke Simon kunne tenke seg å spille fotball på et høyere nivå.

Kjær signerte i februar 2008 en femårsavtale med Palermo som ville tre i kraft sommeren 2008.

I sin første sesong i Serie A bokførte Kjær 27 kamper og tre mål. I sesongen 2009/2010 var han bankers i Palermos midtforsvar, som regel i partnerskap med Roma-produktet Cesare Bovo. I tiden som fulgte meldte den ene storklubben etter den andre seg på i jakten om den danske stopperjuvelen.

Etter deltakelse i VM i Sør-Afrika signerte Kjær, noe overraskende, under for den tyske klubben Wolfsburg. Det ble en skuffende sesong både for Kjær og klubben. På sin første pressekonferanse som Roma-spiller innrømte Kjær en svak sesong i Tyskland og la til at han foretrakk den italienske spillestilen fremfor den tyske.

Simon Kjær er en direkte erstatter for Phillipe Mexes. Med sine blonde lokker og tatoverte overarmer (skjønt han har spart nakken for glorete stjerner, noe vi alle er takknemlig for) kan han også minne om Mexes på banen. Kjærs forse er hans fysikk og dermed også hodestyrke, en ikke uvesentlig egenskap for en midtstopper. Kjær fremstår også som en ydmyk og lærevillig ung mann. Under den overnevnte pressekonferansen sa Kjær at han er klar på at han kan forbedre alt, da han fortsatt er ung og at Juan og Burdisso er førstevalgene på stopperplass, men la til at han var mer enn innstilt på å prøve å kapre en plass.
Roma har, etter mye om og men, hentet Kjær på et sesonglangt lån som koster 3 millioner euro. Ved benyttet opsjon må Roma ut med ytterligere 7 millioner euro for den lovende dansken som har tatt draktnummer 44.