Simone Perrotta

 

Simone Perrotta startet karrieren sin i Reggina og fikk sin debut i 1995 i Serie B. Til tross for at han var kun 18 år, spilte han regelmessig og fikk 22 kamper 1995/96 sesongen. Absolutt god erfaring for en ung midtbanespiller med store ambisjoner. De neste to årene fikk Perrotta med seg 55 kamper og ett mål for Reggina, som fortsatt var i Serie B.

Sommeren 1998 ble Simone Perrotta hentet til Stadio Delle Alpi, en tilværelse han fort ville glemme. Det ble bare fem kamper i Serie A, og ett i Champions League før han ”måtte” skifte klubb for å redde karrieren. Da falt valget på Serie A klubben Bari, riktignok i sommer 1999.

Perrotta fikk igjen smake på følelsen av førstelagsfotball, da han var en viktig spiller for Bari som berget plassen i Serie A. Det ble med sine 31 kamper og ett mål Perrotta bidro til at Bari ikke rykket ned. 2000/2001 sesongen spilte 25 kamper for Bari, men kunne ikke forhindre at Bari måtte ta den tunge veien ned til Serie B.

Den veien tok ikke Perrotta, og ble dermed klar for klubben som hadde tatt veien opp, Chievo. Det var i sine tre sesonger med Chievo at Perrotta virkelig fikk vist fram sine ferdigheter. Den løpssterke midtbanen bidro til at Chievo debuterte på en imponerende 5. plass. Det ble fulgt opp med to sterke sesonger fra Perrotta sin side, noe betydde at det kun dreide seg et spørsmål om tid når han ville forlate Verona klubben.

Valget falt på Roma, og det ble stilt store forventninger til Simone som skulle sammen med De Rossi fylle tomromme til Emerson. Det gikk ikke som planlagt, og selvom Perrotta fikk med seg 30 kamper i serien og 4 i Champions League fikk han et flopp-stempel på seg. Simone Perrotta ble i sommer 2005 linket til flere klubber, og det så ut som om han var på vei bort.

Men 2005/06 skulle vise seg å bli Perrottas beste sesong noensinne. Med sitt engasjement i det offensive spillet, sine lure løp og vakre scoringer hadde Perrotta klart det utrolige. For hvem haddde vel forventet at kontrasten mellom 2004/05 sesongen og 2005/06 sesongen skulle bli så stor? Perrotta ble sammen med Inzaghi og Amelia de tre spillerne som ble tatt ut til den italienske VM troppen på grunnlag av sine imponerende prestasjoner for sine klubblag.

Simone Perrotta er en løpssterk midtbanespiller med veldig bra utholdenhet, og har i tillegg en utrolig god arbeidsvilje. Han er en viktig brikke i Roma stallen, og viser det år etter år med sine utrolig gode bidrag på midtbanen.