Stefano Okaka

 

Stefano Chuka Okaka er en storvokst spiller som debuterte i 2005/06 sesongen da både Montella og Nonda var på skadelisten. Han debuterte i UEFA Cupen mot Aris og ble samtidig den yngste italieneren til å delta i en internasjonal kamp.

 

I likhet med Totti, fikk også Okaka tilbud fra Milan, og familien ba Stefano holde hodet kaldt og ikke stresse med tilbudet. Samtidig kom Roma på banen med et tilbud til foreldrene at de skulle gjøre sitt ytterste for å utvikle Stefanos fotballferdigheter noe begge kunne få godt nytte av. Foreldrene tenkte på saken og ba Stefano gå for Roma, i den forstand at de var mye flinkere til å produsere gode fotballspillere.

 

Okaka hjalp primavera å slå Atalanta i finalen som bevis på Italias beste juniorlag i 2005. Han scoret sitt første mål mot Napoli i Coppa Italia, etter et super løp som startet fra midtbanen. Siden har fått flere kamper som innbytter, og endte til slutt med totalt 17 kamper og ett mål i alle turneringer. Arsenal viste interesse for Okaka, men han signerte heller en forlenget kontrakt med Roma.

 

Det forventes mye av unge og lovende Okaka, som kan se tilbake på et suksessrikt låneopphold i divisjonen under hos Modena. Okaka ble etter Italias finaletap mot Tyskland i U-19 EM (2008) spådd av UEFA til en av spillerne som ville sette sitt preg på fotball i de kommende årene. Dette er en spiller vi tror Roma fansen vil få store glede av i årene som kommer.