Vasilis Torosidis

 

Spillerprofil Torosidis

 

En signering som overrasket de fleste i januar 2013 var Vasilis Torosidis. Både Roma og Olympiakos hadde kommet til enighet om spilleren uten at media hadde fanget det opp, og plutselig var den gang 27-årgamle grekeren Roma-spiller for de neste fem sesongene.

Torosidis startet sin karriere i hjembyen hos Skoda Xanthi og debuterte allerde som 17-åring. Etter å ha spilt Skoda Xanthi blant annet ut i Europa vekket det interesse hos de tre største klubbene i Hellas. Med 82 kamper på fem sesonger for Skoda Xanthi bar det videre for backen til Olympiakos.

I sin første sesong i Olympiakos tok Torosidis det greske seriegullet, en tittel han tok fire ganger til i løpet av oppholdet i Olympiakos. I utgangspunktet signerte Torosidis en fem-årsavtale med den greske storklubben, men ble utvidet med en sesong etter at Torosidis ble utnevnt til kaptein.

Som kaptein imponerte høyrebacken såpass at Roma kom på banen. Da han forlot Olympiakos hadde Torosidis kun ett halvt år igjen av kontrakten og overgangssummen var kun på 500 000 euro. Fra Hellas dro han med seg fem strake seriemesterskap, tre cupgull og årets greske spiller i 2010.

Med nummer 35 på ryggen debuterte Torosidis for Roma under den veldig underholdende lunsjkampen mot Bologna i januar 2013 som endte 3-3. Hans første Roma-mål kom da han avgjorde snøballkrigen mot Atalanta til 3-2 i den andre omgangen.

Torosidis var forrige sesong et veldig godt tilskudd til et noe vaklende Roma-forsvar. Grekeren er naturlig høyreback, men har spilt venstreback på landslag i tillegg til regista i Olympiakos. Med en veldig god innleggsfot og bra hodestyrke gleder vi oss til å følge Torosidis i de neste fire sesongene i Roma.